Intervju med tidligere student Tora Green Matberg

Tora Green Matberg deler sine erfaringer om studie ved SenZie. "Jeg er glad jeg gjennomførte mitt studieår på SenZie. Når man er ferdig på SenZie har man allerede sett og behandlet mye hud, noe jeg vet blir nyttig å ta med seg videre."

Publisert 09. september 2020
Oppdatert 25. oktober 2023
Blogg

Hils på kosmetisk dermatologisk sykepleier Tora

Hvem er du, og hva er din bakgrunn?

Mitt navn er Tora Green Matberg, jeg er 24 år og bor i Trondheim. Jeg ble ferdig utdannet sykepleier våren 2018 og har siden det jobbet innen somatikken. Fra tidligere hadde jeg ingen arbeidserfaring innen dermatologi, men det er noe jeg alltid har hatt stor interesse for.

Hvorfor valgte du å søke SenZie Akademiet?

Noe av grunnen til at jeg søkte sykepleierutdanningen var fordi jeg viste det ville gi meg mulighet til å ta videreutdanning innen kosmetisk dermatologi, noe som lenge hadde vært en drøm. Det var viktig for meg at utdanningen jeg skulle ta ville gi meg grundig, kvalitetssikker og oppdatert kunnskap. Etter mye research fant jeg ut at SenZie oppfylte mine krav, og jeg valgte å søke meg direkte inn på videreutdanningen.

Erfaring med utdanningen

Hva er bra med utdanningen gjennom SenZie Akademiet?

Man begynner med å lære det helt grunnleggende om huden på cellenivå, før man gradvis bygger på med kunnskap og til slutt kan kombinere de ulike behandlingene.
Det man lærer første skoledag er like aktuelt siste dag. Jeg er sikker på at man må ha mye kunnskap om hud for å bli en god kosmetisk dermatologisk sykepleier. Det gir deg et strukturert studieår med mulighet til å bli kjent med bransjen og mange ulike behandlinger.

Hva var utfordrende med utdanningen?

Det er mye man skal lære i løpet av et år, og det krever at man jobber godt både under modulene og hjemme. Læringskurven under mitt år på SenZie har vært bratt, men det er også det som gjør utdanningen så spennende og gøy.

Hvilken modul likte du best og hvorfor?

Jeg likte vår siste praktiske modul med microneedling og mesoterapi best, fordi man fikk bruk for all kunnskap man har lært gjennom hele studieåret.

Kvalitet

Hva synes du om kvaliteten på studiet og foreleserne?

SenZie Akademiet har undervisning av god kvalitet, med oppdatert kunnskap, god oppfølging og flinke forelesere. Jeg opplevde at foreleserne har et ønske om at hver enkelt student skal lære mest mulig, i tillegg til at man får undervisning av personer med mye erfaring innen bransjen og de ulike behandlingene.

Hvordan var søkeprosessen til SenZie Akademiet?

Jeg sendte først inn noen spørsmål jeg hadde rundt utdanningen, og fikk raskt svar på e-post. Jeg valgte videre å søke studieplass gjennom SenZie Akademiets hjemmeside. Etter kort tid fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått plass og hvilken klasse jeg skulle begynne i.

Tips til sykepleiere

Er du glad for at du gjennomførte studiet? Kunne du tenke deg å starte i bransjen uten den kunnskapen du har tilegnet deg?

Jeg er glad jeg gjennomførte mitt studieår på SenZie. Når man er ferdig på SenZie har man allerede sett og behandlet mye hud, noe jeg vet blir nyttig å ta med seg videre. Man får erfaring innen pasientbehandling, service og en rekke ulike behandlingsmetoder. SenZie har gitt meg muligheten til å lære og prøve en rekke behandlinger, noe som har gjort det enklere for meg å velge hvilke behandlinger jeg selv ønsker å jobbe med som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Hva vil du råde sykepleiere som vurderer så søke på Senzie Akademiet til å tenke gjennom på forhånd?

Mine tips til de som vurderer å søke på SenZie Akademiet må være å sette av nok tid til studiet, gjerne mer enn man forventer. Det krever at man studerer godt både på modulene og hjemme, er motivert og har et ønske om å lære. La studiet være din største prioritet og jobb strukturert.

Du er kanskje også interessert i...

senzie-akademiet-informasjonsmøte-Vibeke-(16)

Informasjonsmøte

Er du interessert i å jobbe vite mer om vår utdanning? Se vårt digitale informasjonsmøte vi hadde på Instagram 5. desember 2022.

Senzie Masters

Få mer praksis med Senzie Masters

Nå lanserer vi Senzie Masters – et videreutviklingsprogram for deg som har tatt videreutdannelse i Kosmetisk dermatologisk sykepleie.

Senzie Akademiklinikk

Vi skifter navn på klinikken vår

Senzie Akademiet har en egen klinikk som heter Senzie Medispa. Nå skifter den navn til Senzie Akademiklinikk.