Senzie Akademiet > Studier > Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Studiested

Grønland 58 (Papirbredden), Drammen

Studielengde og form

1 år (delt inn i to semestre)

Opptakskrav

Autorisert sykepleier

Studiepoeng

30 stp.

Søknadsfrist

Fortløpende hele året

Opptak

2 ganger pr. år. Skolen tar forbehold om endringer

Studiestart

Hver vår og høst (januar og august)

Undervisningsspråk

Norsk
Engelsk

Kosmetisk dermatologisk hudpleieutdanning for sykepleiere

Senzie Akademiet er eneste skole i Norden som tilbyr en komplett utdanning med studiepoeng i kosmetisk dermatologisk hudpleie. Enkelte av fagene i dette studiet blir levert på oppdrag fra USN.

Kosmetisk dermatologisk sykepleier er tilrettelagt for sykepleiere som vil jobbe i og med hudhelse eller kosmetiske behandlinger i hud- eller kosmetiske klinikker. For å være kvalifisert til opptak kreves fullført og bestått sykepleierutdanning/bachelorgrad i sykepleie.

Vår kosmetisk dermatologiske hudpleieutdanning gir ikke raske løsninger, og det er essensielt – om du skal bli en dyktig kosmetisk dermatologisk sykepleier – at du har basiskunnskaper om hudpleie og hudtilstander før du begir deg ut på kosmetiske behandlinger som laser, fillere og mesoterapi.

En utdannelse fra Senzie Akademiet er mye mer en filler og injeksjoner. Du lærer hud, hudehelse, hudforbedringer og moderne innovative behandlinger og produkter.

Vibeke Sundene

Vi er sikre på at en kosmetisk dermatologisk utdanning hos oss vil gi deg flere muligheter i jobbmarkedet!

Foreleser Dr. Bjørn Tvedt / Senzie Akademiet

Det er de beste forelesningene disse sykepleierne kan ha for å forberede seg på det som venter i den kliniske hverdagen.

Dr. Bjørn Tvedt

Plastisk kirurg, Akademikliniken

Studiets innhold

I løpet av studiet vil du lære om hudens oppbygning, hudtilstander, hudsykdommer, hudanalyse og ansiktsbehandling.

Studiet inneholder følgende hovedtemaer:

 • Dermatologi
 • Hudpleie og hudpleiebehandlinger
 • Syrebehandlnger
 • Sol og solskader
 • Salg og service
 • Laser /IPL og laserbehandlinger
 • Komplikasjoner ved laser og injeksjonsbehandlinger
 • Filler behandlinger
 • Toxin behandlinger
 • Mesoterapi behandlinger
 • Needling og Dermapen behandlinger
 • Kombinasjonsbehandlinger

Det er 12 dagers praksis totalt i studiet. Praksis kan gjøres når som helst i studietiden, men må være gjennomført før man får sin sertifisering.

Studiet er fordelt på to semestre:

1. semester – 7 samlinger á 5 dager (9 samlinger på helg)

Første semesteret består av dermatologi (på oppdrag fra USN), samt 35 samlingsdager på Senzie Akademiet. Her lærer du blant annet om generell hudpleie, kjemiske peelinger, hudhelse, salg/kundebehandling og mange praktiske ferdigheter.

2. semester – 5 samlinger á 4 dager

NB! Her er det en kombinasjon av noe helgesamlinger og noe ukesamlinger uavhengig om du har valgt helgesamlinger første semester.

Andre semester inneholder mer medisinske og kosmetiske behandlinger som avansert kjemisk peel, laser/IPL, fillere, toxin, microneedling og mesoterapi. I delen av studiet leveres en del teori fra USN og all praksis på Senzie Akademiet.

Studiet dekker de mest aktuelle behandlingene og lærerstaben består av høyt kvalifiserte leger og sykepleiere. Du vil utføre praktisk hudanalyse, og bruke moderne teknologi – som den moderne analysemaskinen Visia. Dette er et kjent verktøy hos mange moderne klinikker og plastisk kirurgisentre i Norge.

Etter endt utdanning ved Senzie Akademiet må man påregne videre bransjekurs fra ulike leverandører/tilbydere i produkter, teknikker/behandlinger, maskiner, fillere og evnt. toxin.

Kontakt oss om du har spørsmål.

Bøker og pensum

Alle pensumbøkene er på engelsk, men du besvarer alle oppgaver på norsk. Det vil være noe undervisning på engelsk. Det er mye kjøp og salg av brukte bøker på vår lukkede Facebookgruppe SenZie. Alle studenter får tilsendt oppdatert pensumliste i god tid før studiestart.

Pris

62.000,– pr. semester

Registreringsavgift

5.000,–

Støttes av Lånekassen?

Ja, delvis. Les mer her

Linda - Senzie Akademiet

Lurer du på hvordan du søker?

Senzie har oppstart 2 ganger pr. år, i august og januar. Vi har fortløpende opptak hele året, og er derfor ingen frist. Din søknad blir behandlet i løpet av et par dager og du får beskjed med en gang om du har fått plass.

Vibeke Sundene - Daglig leder ved Senzie Akademiet

Senzie Akademiet tilbyr den ypperste utdannelsen i dette fagfeltet. Vi har bygget opp studiet slik at du som ferdig kosmetisk dermatologisk sykepleier har en solid plattform til å drive med kosmetiske behandlinger på en trygg og forsvarlig måte.

Vibeke Sundene

Daglig leder

Logo Lånekassen

Finansiering

Utdannelsen gir mulighet for noe støtte fra Lånekassen. Vi tilbyr våre studenter en avbetalingsordning om man ønsker det.

Noen av bransjens mest anerkjente leger og sykepleiere som forelesere

Vi bruker meget anerkjente forelesere på studiet. På Kosmetisk dermatologi-utdanningen bruker vi leger og sykepleiere som jobber både i det offentlige og private helsevesenet her i landet.

Vi henter også inn internasjonale forelesere, som dr. Christian Jurist og dr. Kieren Bong – som er spesialist i estetiske behandlinger. Vi har tidligere hatt hudlege Dr. Michael Zangani som foreleser på Senzie Akademiet. Han er en av Norges mest anerkjente hudleger.

Dr Michael Zangani

Jeg husker veldig godt at jeg satt sammen med Vibeke og snakket om programmet for dette studiet. Dette er noen år siden. Jeg har vært vitne til hvordan dette har utviklet seg med årene. Hvor man i dag ser på Senzie-navnet som et kvalitetsstempel for kosmetiske sykepleiere. Og jeg må også innrømme at Vibeke har gjort et fenomenalt arbeid i forhold til å bygge opp et studie som er ganske unikt internasjonalt.

Dr. Michael Zangani

Hudlege ved Volvat Medisinske Senter

Bransje i kontinuerlig endring

Vår utdannelse gir en grundig og god akademisk plattform innenfor det kosmetisk dermatologiske fagområdet. Etter endt utdanning ved Senzie Akademiet må man påregne videre bransjekurs fra ulike leverandører/tilbydere i produkter, teknikker/behandlinger, maskiner, fillere og eventuelt toxin for å holde seg oppdatert - dette er en bransje som alltid er i endring.

Alle studenter/søkere er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med lover og regler for praktisering av behandlinger og utstyr i sitt land. Kontakt oss om du har spørsmål.

NORFEM

Senzie Akademiet støtter NORFEM – Norsk Forening for kvalitet i estetisk medisin. Vi er opptatt av å heve kvaliteten og standarden i bransjen slik at alle som utøver dette yrket gjør det på en sikker, trygg og kvalitetsmessig måte.

– Jeg begynte på videreutdannelse innenfor kosmetisk dermatologi da jeg alltid har vært opptatt av hud, kosthold og trening. Skolen har gitt meg ny inspirasjon og jeg har lært utrolig mye. Jeg har vært så heldig å få undervisning av dyktige hudleger og sykepleiere som har delt raust av sine kunnskaper.

Kristin Waage

Kosmetisk dermatologisk sykepleier