Jobbmuligheter og lønn i bransjen

Et klassisk spørsmål ved enhver nyoppstartet klasse: Hvilke muligheter har jeg etter endt studietid? Hvilke typer jobber kan jeg få, og hvor kan jeg jobbe?

Den kosmetisk dermatologiske sykepleierbransjen er tøff. Det er et økende marked og etterspørselen er stor, men kravet om dyktige fagfolk er høyere. Det er dessverre ikke slik at du er lovet fast jobb etter endt studietid, det krever hardt arbeid og ståpåvilje, som i de fleste bransjer.

Derfor har vi samlet noen tips og erfaringer til deg som ønsker seg inn i denne spennende næringen og lurer på hvilke muligheter som finnes der ute.

En god utdannelse legger grunnmuren

Dette er en krevende og interessant bransje, og ved å velge et studie som Senzie Akademiet tilbyr, har du det aller beste grunnlaget for å lykkes. Senzie har brukt årevis på å utvikle dette studiet, og vi har samarbeidet med noen av de dyktigste fagpersonene i bransjen.

Det er lagt ned mye arbeid for å tilby et studie som holder aller høyeste kvalitet og setter premisset for hva som forventes i bransjen. Vi opplever at klinikker gjerne foretrekker å ansette folk som har studert hos Senzie.

Jobb hardt og målrettet

Det er viktig at du virkelig vil dette, at du er klar for å brette opp armene og gjøre ditt aller beste for å lære mest mulig. Det finnes ingen snarveier, og fordi konkurransen der ute er tøff så må du bli dyktig.

Du må ha lyst til å stå på og legge ned tid og krefter. Det er mye ulik kvalitet av arbeid der ute, og dessverre en del behandlere som velger enkle løsninger. Du må tenke kvalitet i alt du gjør. Det er motiverende å lære sammen med andre som virkelig ønsker å bli gode.

Hvor vil du være om 3 år?

Vi anbefaler at du tenker i et 3 års perspektiv. Du er ikke ferdig utlært når du er ferdig på Senzie Akademiet. Da trenger du mer erfaring med kunder/pasienter, og det blir behov for flere kurs, både med produkter og teknikker. Dette er en sektor som er i konstant utvikling, så det er viktig å holde seg oppdatert.

Du vil aldri bli helt ferdig utdannet i faget, dersom du velger denne bransjen. Alle de som lykkes er åpne, sultne på kunnskap, ydmyke og målrettet. De fleste innen denne næringen deltar både på konferanser og kurs regelmessig. Senzie arrangerer Senzie konferansen hvert år i november, og dette er et møtested for hele bransjen – så grip mulighetene der de er!

Jobbe i klinikk eller for deg selv?

Når det gjelder hvilke jobbmuligheter du har, er det flere alternativer du kan velge mellom. Hvor du havner kommer an på hva du drømmer om og hvor mye du står på. Det er derfor viktig å gjøre seg kjent med bransjen og skaffe seg kontakter så tidlig som mulig.

En mulighet er å starte for seg selv. Som sagt er etterspørselen stor, spesielt i mindre byer og bygder. Det er derfor mange kosmetisk dermatologiske sykepleiere som velger å jobbe selvstendig med eget selskap, fra de er ferdig utdannet.

Er drømmen å jobbe for deg selv finnes det også flere muligheter. Du kan leie deg inn på en annen klinikk, jobbe på provisjon eller starte egen bedrift i eget lokale. Det er viktig å huske at når du starter din egen klinikk så trenger du kapital og kunnskap om drift og markedsføring.

Du vil lære mer om sosiale medier og markedsføring hos oss, og vi tilbyr hospitering i vår egen akademiklinikk, slik at du kan få praktisk klinikkerfaring.

Det finnes også mange eksisterende klinikker som jevnlig trenger nye og flinke folk, både i heltid eller deltidsstillinger. Igjen, nettverksbygging er nøkkelen i bransjen!

Dersom dette er veien du ønsker å gå så kan du glede deg til en fremtid med dyktige fagfolk og kollegaer – og ikke minst å jobbe med hudhelse og få muligheten til å hjelpe mange mennesker til å få løst sine hudproblemer.

Lønn som kosmetisk dermatologisk sykepleier

Et annet spørsmål som ofte stilles i klasserommet, og som diskuteres mellom elevene er temaet lønn.

Som mange andre bransjer og næringer finnes det sjeldent et konkret tall for hva du vil få i lønn etter endt utdannelse. Det er mange faktorer som har påvirkning på hva slags lønn du vil få – om du jobber i privat eller offentlig sektor, for deg selv eller i en bedrift, ansiennitet, bidrag til faget og bedriftens utvikling, og mye mer.

Det kosmetisk dermatologiske faget er stort sett utbredt i det private næringslivet, og her gjelder ikke kravet om at jo høyere etterutdanning, desto høyere lønn. Du må derfor selv forhandle deg frem til lønn der du skal begynne etter hva du mener din kunnskap og ditt bidrag er verdt.

Det finnes også muligheter for å leie seg inn til en allerede eksisterende klinikk, i stedet for å være fast ansatt. Det er enten leie av kabinett eller en provisjonsbasert lønn som er mest vanlig i denne sammenhengen. Det er mange som lever svært godt i denne bransjen, men det krever en innsats.