Hva sier eksperten om solkrem?

Fagsjef ved Senzie Akademiet, Siril Gundersen, svarer på de vanligste spørsmålene om solkrem

Publisert 25. mars 2021
Oppdatert 10. februar 2022
Blogg

Solkrem i hudpleie: hvorfor og hvor mye?

De fleste har fått med seg at solkrem er det beste anti-aging produktet du kan bruke, hvorfor det?

Kollagen og elastin

Sola står for opp mot 90% av hudens aldringstegn. Så om du ønsker å ta vare på huden din og bremse hudens aldringsprosess er solkrem et must! I huden har vi viktige proteiner for styrke og elastisitet – kollagen og elastin. Disse holder huden ung og spenstig. Sola skader disse proteinene og gir linjer og rynker på overflaten.

Frie radikaler

I tillegg dannes det mye frie radikaler når vi er i solen som også er skadelig for huden og hudcellene våre. Solkrem vil også bremse dannelsen av hyperpigmenteringer – brune lesjoner som ofte oppstår på soleksponerte områder etter hvert som vi blir eldre.

Solkrem og sminke

Man skal helst påføre mer solkrem i løpet av dagen, men hvis jeg har på meg sminke hva gjør jeg da? Og hvor ofte må jeg påføre på nytt?

Den største feilen mange gjør er å bruke for lite solkrem og smøre seg for sjelden. Det anbefales å smøre seg hver annen time. Heldigvis finnes det flere gode alternativer for å gjøre reappliseringen enklere for deg.

Pudder solkrem

Stadig flere merkevarer tilbyr SPF i pudderform som påføres med kost. Superenkel å bruke og griser ikke til makeupen! Noons Brush and go er en favoritt!

Må jeg bruke solkrem hele tiden eller bare når jeg er i sola?

Du bør definitivt bruke solkrem hele tiden! Solen skader huden vår året rundt og du bør smøre deg med solkrem hver dag uavhengig av årstid. UVA strålene som vi har mest av i vinterhalvåret penetrerer gjennom skylaget og glass også, så det må ikke være skyfri himmel for at du skal måtte smøre deg.

Hvis du skal gi ett råd (annet enn å bruke solkrem så klart, det har vel alle skjønt nå!) til alle som skal ut i påskesola?

Solen har mange positive egenskaper og gir oss masse energi! Så nyt solen mens vi har den!

 

Om du skal være ekstra flink så legg et lag med antioksidanter under solkremen. Da vil du bremse skadene fra frie radikaler. Huden din vil takke deg!

Du er kanskje også interessert i...

senzie-akademiet-informasjonsmøte-Vibeke-(16)

Informasjonsmøte

Er du interessert i å jobbe vite mer om vår utdanning? Se vårt digitale informasjonsmøte vi hadde på Instagram 5. desember 2022.

Senzie Masters

Få mer praksis med Senzie Masters

Nå lanserer vi Senzie Masters – et videreutviklingsprogram for deg som har tatt videreutdannelse i Kosmetisk dermatologisk sykepleie.

Senzie Akademiklinikk

Vi skifter navn på klinikken vår

Senzie Akademiet har en egen klinikk som heter Senzie Medispa. Nå skifter den navn til Senzie Akademiklinikk.