Gode studentråd: Slik får du maks ut av studietiden din!

Årets Senzie-student Alexandra Douse har mange gode tips til deg som ønsker å utnytte studietiden din optimalt. Les hva Årets Senzie-student synes om både nettbasert undervisning, nettverksbygging og veien videre.

Publisert 15. november 2021
Oppdatert 23. mai 2022
Studenthistorier

 

Lurer du på hvordan du kan få mest mulig ut av studentlivet ditt? Alexandra Douse fra Tromsø stakk av med den gjeve prisen Årets Senzie-student under Senzie Awards i november. Vi tok en prat med henne om den spennende studenthverdagen og hva som skal til for å balansere jobb og studietid når mye av undervisningen er nettbasert.

Hvorfor ville du bli Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier?

– Jeg ville hovedsakelig bli Kosmetisk Dermatologisk Sykepleier da jeg over tid har hatt en stor interesse for faget. I tillegg er jeg sykepleier og har omsorgsverdiene i bunn, og ønsker virkelig å hjelpe pasienter med huden sin og få andre til å føle seg som sitt beste selv. Jeg vet hvordan det er å få hjelp med hudproblemer og ønsker å gjøre dette for andre!

Som prisvinnende student har Alexandra flere gode råd til ferske sykepleiere som nå skal ta fatt på en ny karrierevei. Ikke vær redd for å spørre om hjelp, og vær aktiv både med forelesere, medstudenter og lokale klinikker er blant hennes heteste tips.

Hva er ditt tips til ferske studenter for å få maks ut av studietiden på KDS?

– Mitt aller beste tips er å bruke tiden godt til å lære så mye som mulig. Det er nå man har muligheten til å spørre lærerne og underviserne spørsmål og virkelig få en forståelse for faget. Det hjelper å studere sammen med andre på studiet, samtidig som man kan få råd av hverandre etter studietiden. I tillegg vil jeg understreke hvor viktig det er å være «på» for å komme seg opp og frem. Det er ingen som står på døra di og tilbyr deg jobb, så her må man gjøre en innsats selv. Forhør deg om praksis hos ulike klinikker og lær så mye som mulig!

Fleksibiliteten som en mer nettbasert undervisningsform gir, har gjort at Alexandra har kunnet jobbe og holde seg aktiv i lokalmiljøet i Tromsø gjennom hele studietiden. Det ser hun på som en stor fordel.

Hvordan har det vært å studere når mye er nettbasert?

– Det at studiet er mye nettbasert har egentlig bare vært en fordel. Det har gitt meg muligheten til å kunne studere hjemmefra, samtidig som jeg har jobbet ved siden av studiet. Det er et godt opplegg med videoer online, ved siden av zoom, slik at man kan se videoene så mange ganger man ønsker. Hvis studiet ikke hadde vært like mye nettbasert hadde jeg ikke hatt denne muligheten!

Nå er Alexandra på full fart ut i en ny og spennende hverdag, og hun gleder seg til å ta fatt på sin nye karriere.

Hva er drømmen din videre?

– Drømmen videre er å starte hos en dyktig klinikk og få masse erfaring. Jeg ønsker å bli en så god behandler som mulig slik at pasientene ønsker å komme tilbake gang etter gang!

Følg Alexandras hverdag på @douse.hudsykepleier