Studentsnakk med Silje Halden: Gull verdt!

Silje Halden hadde, etter 19 år i helsesektoren, lyst til å finne en spesialisering der hun kunne bruke utdanningen som sykepleier. I 2018 var hun ferdigutdannet på Senzie Akademiet. Nå ser hun tilbake på utdannelsen og erfaringene fra Senzie Akademiet som gull verdt.

Publisert 19. februar 2020
Oppdatert 20. februar 2020
Studenthistorier

 

Hvem der?⁣⁣

Mitt navn er Silje Halden og på IG heter jeg @silje_aesthetic_nurse

Når var du ferdig på SenZie Akademiet?⁣⁣

⁣⁣Jeg var ferdig på Senzie Akademiet desember 2018.

Hvor begynte du i jobb etter Senzie?

Jeg begynte å jobbe på Vivoklinikken i Drammen, men beholdt i tillegg min faste stilling som sykepleier på Dikemark. Etter 8 mnd fikk jeg jobb som lærer på Senzie Akademiet, så da kunne jeg virkelig følge drømmen min og kun jobbe innenfor fagfeltet. Nå jobber jeg på Senzie Akademiet og på Bekkestua Medical Beauty og Face2Face Beauty Bar i Asker som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Hvor stor prosentandel jobber du som kosmetisk dermatologisk sykepleier?⁣⁣

100 % innen denne bransjen.

Hva likte du best med Senzie Akademiet?

Det beste med Senzie Akademiet er at man lærer alt om huden på cellenivå. Noe som er et «must» for å kunne jobbe i denne bransjen. Denne grunnleggende kunnskapen Senzie har gitt meg brukte jeg videre i studiene når jeg lærte om medisinske hudbehandlinger, samt kosmetiske injeksjoner.  Jeg var veldig fornøyd med kvaliteten på foreleserne og fikk mange nye venninner som også jobber i bransjen i dag, og vi bruker hverandre ofte for å diskutere faglig caser.

Var utdannelsen verdt all tid/strev og penger?

– Ja, definitivt! Man må stå på og jobbe hardt, men jeg angrer ikke et sekund!

Hva var mest utfordrende med å starte opp etter studiet?⁣⁣

Utfordringen var å sette seg inn i enkeltmannsforetak og regnskap samt alle regler og lovverk. Man lærer så lenge man lever. Det kan være lurt med regnskapsfører, men Fiken er veldig enkelt å bruke. Det krever bare litt ekstra tid å gjøre det selv.

Hva tjener du som kosmetisk dermatologisk sykepleier etter Senzie?⁣⁣

Bedre enn sykepleier på sykehuset. Og lønnsutviklingen er helt klart bedre. Her setter man bare en stopper for seg selv, OG man har mer fritid og fleksibel arbeidstid. Det er gull verdt etter 19 år med turnus arbeid!

Hvilke behandlinger liker du best å gjøre?⁣⁣

Jeg er svært glad i å jobbe med hud! Det å være detektiv og finne ut hvorfor er huden som den er! Kjempespennende! Er også veldig glad i å jobbe med injeksjoner og fillerbehandlinger – der er det jo en kontinuerlig utvikling innen faget.

Hvorfor valgte du dette yrket?⁣

Etter 19 år i helsesektoren hadde jeg lyst til å finne en spesialisering der jeg kunne bruke min utdanning som sykepleier. Jeg vurderte først kurs men da jeg oppdaget utdanningen på Senzie tok jeg kontakt med Vibeke Sundene for å høre hva dette gikk ut på. Etter dette var det ingen tvil om hva jeg skulle velge! Det er Senzie sin fortjeneste at jeg står med den kompetansen jeg har i dag, det ville jeg aldri fått på et kurs.

Beste og verste opplevelse i yrket?⁣

– Beste opplevelsen er å få gå til en jobb som jeg elsker hver eneste dag! Pasientene mine er fantastiske, og det er så godt å se at de blir så glade for den hjelpen de får! Jeg har fått mange flotte kolleger og har møtt mange herlige og dyktige mennesker jeg lærer av i denne bransjen. Spesielt gøy er det å møte selveste eliten.

– Verste opplevelsen er det mest skumle ved alle behandlinger, nemlig komplikasjoner. Heldigvis har jeg ikke opplevd de verste og håper virkelig å unngå det i fremtiden.

Hva ser du frem til jobbmessig i 2020

Jeg ser frem til masse ny erfaring, spennende caser, konferanser, kurs, danne nye bekjentskap og vennskap! Alt som skal til for å videreutvikle meg som kosmetisk dermatologisk sykepleier.