Senzie Akademiet > Studentlivet > Opphold og fritid

Opphold og fritid

Vi har tilrettelagt for at studenter ved Senzie Akademiet enkelt skal finne sted å bo og få oversikt over hva byen har å tilby.

Drammen er en blant de ti største byene i Norge og har over 60000 innbyggere. Byen ligger ved Drammenselva, og det er kort avstand til naturopplevelser og fjellet. I byen er det et rikt tilbud av restauranter, butikker, utesteder og kultur. Vi ønsker at alle våre studenter skal finne seg godt til rette mens de studerer. Vi har derfor samlet en del informasjon om hva Drammen har å tilby slik at livet utenom skolen blir en hyggelig opplevelse.

USN i Drammen – foto Roger Henriksen
Senzie Akademiet / Studenthistorier

Overnatting

Ettersom Senzie Akademiet er eneste utdannelse innen kosmetisk dematologi er det mange studenter som kommer fra andre deler av landet. Undervisningen er slik at studenter normalt sett trenger hotell eller annen overnatting i forbindelse med undervisningsperioder.

Vi har derfor tilrettelagt overnatting og forhandlet frem gode priser for våre studenter. Husk å oppgi ved bestilling at du studerer ved Senzie Akademiet.

Comfort Hotel Union Brygge

Alle våre studenter får døgnpris på kr 1.060,- for enkeltrom og 1.266,- for dobbeltrom på Comfort Hotel Union Brygge. Husk å oppgi ved bestilling at du studerer ved Senzie Akademiet.

Kontaktinfo
Adresse: Grønland 64, 3045 Drammen
Tlf: 32 21 70 00

Clarion Collection Hotel Tollboden

Vi har inngått en avtale om litt rimeligere overnatting hos Hotel Tollboden, enn vanlige hotellpriser. Her får du en god pris på kr 1.245,- for enkeltrom pr. natt. Inkludert i prisen er vafler på ettermiddagen, kaffe og te samt kveldsmat med varm og kald mat. Husk å oppgi ved bestilling at du studerer ved Senzie Akademiet.

Kontaktinfo
Adresse: Tollbugaten 43, 3044 Drammen
Tlf: 32 80 51 00

Quality Hotel River Station

Vi har fått en ny avtale for 2020 for rabattert overnatting hos Qualite Hotel River Station. Vi får en pris på 1170,- på enkeltrom og 1370,- på dobbeltrom. Dette kan kun bestilles direkte til hotellet, enten til q.riverstation@choice.no eller 31 91 19 00. Kode ved bestilling: 0774.

Kontaktinfo
Dr. Hansteinsgate 7, 3044 Drammen
Tlf.: 31 91 19 00

Andre overnattingsmuligheter

First Hotel Ambassadeur
Strømsø Torg 7,
3044 Drammen
Tlf: 31 01 21 00
www.firsthotels.com 

Rica Park Hotel Drammen
Gamle Kirkeplass 3,
3019 Drammen
Tlf.: 32 26 36 00
www.rica.no

Naturopplevelser

Finnemarka - foto Roger Henriksen

Spiralen og Finnemarka

Naturen er tett på Drammen. Det er kun kort avstand til Spiraltoppen og nydelige, opplyste stier innenfor. Om vinteren er det gode skiløyper her. Finnemarka strekker seg helt inn til Tyrifjorden og er perfekt for turer og friluftsliv. Drammenselva rundt er også en flott liten spasertur.

Trening

Treningsmuligheter

I Drammen driver Studentsamskipnaden treningssenteret MOOV. Senteret ligger et steinkast fra høyskolen, og studenter får halv pris på trening. Moov er et av de flotteste treningssentrene Drammen har å tilby, og kan tilby et helhetlig konsept innen trening, helse og velvære.

Ønsker du å ta deg en svømmetur har Drammensbadet har et flott anlegg for svømming, i tillegg til treningsanlegg. I tillegg finnes de store treningskjedene som for eksempel SATS og EVO i Drammen.

MOOV Drammen

Restauranter og uteliv

anchasbodega

Sosialt i Drammen

Bydelen rundt skolen har vokst seg opp til å bli en attraktiv del av Drammen. Det er mange restauranter her, eller man kan gå over Ypsilon.

Rundt Bragernes Torg er det flere utesteder og restauranter; Anchas Bodega, La Vida og Z for å nevne noen. Spesielt Anchas Bodega har vært populært blant våre studenter.

Kultur

Kulturlivet i Drammen

I Drammen er det et yrende kulturliv. I nabobygget til høgskolen ligger Union Scene og rett over Ypsilon-broen ligger Drammens Teater. Her er det konserter og mange andre spennende arrangementer året rundt.

Drammen kino har inngang fra Bragernes Torg.

Kulturi Drammen / Drammen Scener

Shopping

Butikker i Drammen / Papirbredden

Butikker i Drammen

Det er hyggelig å vandre rundt i Drammen og det finnes mange små forretninger – noe for enhver smak. I Drammen er det flere shoppingsenter. Gulskogen Senter er størst og ligger litt utenfor sentrum. Nærmere byen ligger Strømsø Senter og Magasinet.