Sin egen lykkes smed

Helene Skoje arbeider i dag som kosmetisk dermatologisk sykepleier. Som hun sier: «Om du brenner for hud, er klar for å gjøre en innsats og ønsker deg inn i den kosmetisk medisinske bransjen så er Senzie Akademiet utvilsomt stedet å starte.»

Publisert 06. mai 2019
Oppdatert 18. desember 2019
Studenthistorier

 

Min studieopplevelse ved Senzie Akademiet

Jeg hadde jobbet mange år som sykepleier på sykehus på barnepost og nyfødt intensiv-post før jeg søkte på Senzie Akademiet. Jeg trivdes i somatikken, men turnus og nattevakter ble en stadig tyngre belastning, i tillegg til jobbrelatert stress og søvnmangel.

Jeg husker jeg søkte etter en utvei fra somatikken der jeg fremdeles kunne jobbe som sykepleier med mennesker, men på en annen måte. Jeg har alltid hatt en interesse av hud da jeg har slitt mye med huden selv. Derfor følte jeg at dette studiet var rett for meg da jeg kom over Senzie Akademiet på nett. Jeg brukte litt tid på å bestemme meg og veie mine muligheter, men kom frem til at man er sin egen lykkes smed. Så jeg søkte og satset!

Øvde på teknikken på kollegaer

Studiet er modulbasert så det er fint mulig å jobbe ved siden av studiet, noe jeg benyttet meg av.

I 1. Semester er det dermatologi og hudpleie som er hovedfagene. Jeg brukte flittig mine kollegaer på sykehuset som modeller jeg kunne øve på hjemme i egen stue. Den grunnleggende læren om huden og måten vi lærte det på var viktig for forståelsen av mer avanserte behandlinger og prosedyrer i 2. semester og noe jeg ikke ville vært foruten.

2. semester må være det halvåret i livet mitt som har gått raskest, vært mest krevende og lærerikt på en gang. Dette studiet er virkelig ikke noe hvilehjem og for å bli en god kosmetisk dermatologisk sykepleier så krever det virkelig en innsats.

Da jeg studerte dette semesteret kombinerte jeg det med morsrollen for min sønn på 1,5 år og jobb i hjemmetjenesten. Jeg la bort alt av sosialt liv i 6 måneder og brukte kveldene etter at min sønn hadde lagt seg på studiet, det var da jeg hadde tid. Dette er et studie på bachelornivå og det er mye pensum du skal gjennom på egenhånd utenom modulene. Jeg brukte tid på å utvikle min egen studieteknikk som har hjulpet meg gjennom studiet og ikke minst før de siste og avgjørende eksamener.

Utdanningen ga respekt for faget

Det jeg sitter igjen med etter endt studie er en enorm grunnpakke med kunnskap og ferdigheter innen dermatologi og kosmetisk medisin. Jeg følte meg klar til å starte opp i klinikk og gjøre behandlinger etter studiet, men man er langt i fra utlært. Jeg tok ekstra kurs hos leverandører i filler, botox og hudbehandlinger med dermapen og mesoterapi og har lært vanvittig mye gjennom mitt 1. år som praktiserende kosmetisk dermatologisk sykepleier. Læringskurven er bratt og utrolig givende om man brenner for faget sitt.

Uten Senzie Akademiet ville jeg ikke hatt de forutsetningene jeg nå har for å bli like dyktig og gjøre det godt i denne bransjen.

Helene Skoje

Jeg ville heller ikke hatt den respekten for faget, huden, anatomien og potensielle komplikasjoner som kan oppstå. For meg er det utenkelig å skulle begynne rett på et leverandørkurs uten å ha den faglige tyngden i bakhånd som det Senzie har gitt meg. Jeg er glad jeg valgte å gå den akademiske veien inn i den kosmetisk medisinske bransjen. Det har gir meg en trygghet, sikkerhet, et nettverk og muligheter jeg ikke ville vært foruten.

I dag jobber jeg i 2 etablerte klinikker i Oslo og Drammen og er kosmetisk dermatologisk sykepleier på fulltid. Jeg er utrolig glad i jobben min, pasientene, måten jeg kan styre egen hverdag og friheten det gir meg. Jeg jobber fremdeles enkelte kvelder, men har alltid fri i helgene og på helligdager slik at jeg kan tilbringe mer tid med familien min. Om du brenner for hud, er klar for å gjøre en innsats og ønsker deg inn i den kosmetisk medisinske bransjen så er Senzie Akademiet utvilsomt stedet å starte. Lykke til!