Mitt førstevalg for videreutdanning innen sykepleie

Tora Green Matberg tok sykepleierutdanning fordi hun drømte om å ta videreutdanning innen kosmetisk dermatologi. Her får du noen tips som hun gjerne vil dele med deg.

Publisert 01. april 2019
Oppdatert 10. oktober 2019
Studenthistorier

 

Å gå fra somatikken til dermatologi

Mitt navn er Tora Green Matberg. Jeg er 24 år og bor i Trondheim. Jeg ble ferdig utdannet sykepleier våren 2018 og har siden det jobbet innen somatikken. Fra tidligere har jeg ingen arbeidserfaring innen dermatologi, men det er noe jeg alltid har hatt stor interesse for.

Noe av grunnen til at jeg søkte sykepleierutdanningen var fordi jeg viste det ville gi meg mulighet til å ta videreutdanning innen kosmetisk dermatologi, noe som lenge hadde vært en drøm.

Kravet om kvalitet stod høyt

Det var viktig for meg at utdanningen jeg skulle ta ville gi meg grundig, kvalitetssikker og oppdatert kunnskap. Etter mye research fant jeg ut at Senzie Akademiet oppfylte mine krav, og jeg valgte å søke meg direkte inn på videreutdanningen.

Jeg sendte først inn noen spørsmål jeg hadde rundt utdanningen, og fikk raskt svar på e-post. Jeg valgte videre å søke studieplass gjennom Senzie Akademiets hjemmeside.
Etter kort tid fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått plass og hvilken klasse jeg skulle begynne i.

På Senzie Akademiet begynner vi med å lære det helt grunnleggende om huden på cellenivå, før vi gradvis bygger på med kunnskap og til slutt kan kombinere de ulike behandlingene. Det jeg lærte første skoledag er like aktuelt siste dag. Det har gitt meg et strukturert studieår med mulighet til å bli kjent med bransjen og mange ulike behandlinger. Jeg er sikker på at man må ha mye kunnskap om hud for å bli en god kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Det er mye man skal lære i løpet av et år, og det krever at man jobber godt både under modulene og hjemme.

Tora Green Matberg

Læringskurven under mitt år på Senzie har vært bratt, men det er også det som gjør utdanningen så spennende og gøy. Min favorottmodul var microneedling og mesoterapi, fordi man fikk bruk for all kunnskap man har lært gjennom hele studieåret.

En skole med god og oppdatert kunnskap

Senzie Akademiet har undervisning av god kvalitet, med oppdatert kunnskap, god oppfølging og flinke forelesere. Jeg opplevde at foreleserne har et ønske om at hver enkelt student skal lære mest mulig, og det er tydelig at de har mye erfaring innen bransjen og de ulike behandlingene.

Jeg er glad jeg gjennomførte mitt studieår på Senzie. Gjennom mye praksisøvelser har jeg når jeg er ferdig på Senzie, allerede sett og behandlet mye hud, noe jeg vet blir nyttig å ta med seg videre. Jeg har fått erfaring innen pasientbehandling, service og en rekke ulike behandlingsmetoder. Senzie har gitt meg muligheten til å lære og prøve en rekke behandlinger, noe som har gjort det enklere for meg å velge hvilke behandlinger jeg selv ønsker å jobbe med videre som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Mine tips til de som vurderer å søke på SenZie Akademiet må være å sette av nok tid til studiet, gjerne mer enn man forventer. Det kreves at du studerer godt både i modulene og hjemme, er motivert og har et ønske om å lære. La studiet være din største prioritet og jobb strukturert.

Tora Green Matberg

Kosmetisk dermatologisk sykepleier