Hvordan få jobb?

Alle vil selvsagt ha jobb! Så hvor skal du begynne?

Publisert 02. februar 2020
Oppdatert 20. februar 2020
Blogg

Første bud – bruk kontaktene dine!

Mange får jobb gjennom stedet de var i praksis. Av den grunn er det smart å gjøre et godt inntrykk og å være på tilbudssiden gjennom hele praksisperioden din. Tenk på hvilken type person du selv ville ansatt dersom du eide en klinikk, og vær den personen selv. Daglig leder har kontakter i bransjen, og dersom praksisstedet ditt ikke trenger noen når du spør om jobb, så kanskje de anbefaler deg videre. Noen starter for seg selv etter utdannelsen. Spesielt de fra utkantstrøk hvor det ikke finnes, eller er få tilbud innen kosmetisk medisin fra før.

Hvor finnes ledige jobber? Ikke på Finn!

De fleste jobbannonser i denne bransjen blir ikke lagt ut på Finn.no da det raskt kan koste minst 5000,- å legge ut en jobbannonse der. Gjennom Senzie nettverk og Estetiske sykepleiere sin Facebookside vil du kunne følge med på ledige stillinger fortløpende. Det vil i perioder være mange av de og det legges jevnlig ut nye. Bransjen er i stor vekst og det lyses ut mange stillinger år etter år.

Oppsøk arbeidsplassen selv

Det kan være lurt å gå innom klinikker du ønsker å jobbe i, enten for å snakke med daglig leder eller legge igjen en interessesøknad. Inkluder litt om deg selv, dine verdier og hva du kan i en søknad, samt et bilde, kontaktinformasjon og hvor de evt. kan finne deg og ditt arbeid i sosiale medier. Det vil gi er godt førsteinntrykk og klinikken får et ansikt å forholde seg til.

Fortsette som sykepleier?

Noen velger å beholde en fot i sin sykepleierstilling mens de etablerer seg i den kosmetisk medisinske bransjen for å få det til å gå rundt økonomisk i starten. Andre går inn i det med hud og hår og snur seg aldri tilbake. Vit at det kan ta noe tid før man begynner å tjene en fullgod lønn i starten. Det å ha en buffer som gir deg tid til å fokusere på deg selv og din nye jobb i oppstartsfasen kan være lurt for å unngå stress. Har du litt is i magen, er dyktig i jobben og står på hver dag – så vil du få det til.

Jobbe med salg?

Det er ikke kun i klinikker jobbene finnes. Noen begynner også å jobbe innen salg eller undervisning for leverandører av produkter eller tjenester. Mulighetene er mange.

Husk å følge Senzie Akademiet på Instagram og Facebook for flere nyttige tips, supre konkurranser og informasjon.

Du er kanskje også interessert i...

Tora

Intervju med tidligere student Tora Green Matberg

Tora Green Matberg deler sine erfaringer om studie ved SenZie. «Jeg er glad jeg gjennomførte mitt studieår på SenZie. Når man er ferdig på SenZie har man allerede sett og behandlet mye hud, noe jeg vet blir nyttig å ta med seg videre.»

5B616939-C51E-4F07-88B5-A0029242EABC

Intervju med tidligere student Thao

Mange av våre tidligere studenter har nå drømmejobben. Les hvordan Thao Kakao opplever sin nye hverdag som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

106585165_1656893874467063_6043409381326044636_n

Hvordan beskytte huden om sommeren

Vi har samlet våre beste tips for en sunn og frisk hud gjennom hele sommeren.