Hvordan beskytte huden om sommeren

Vi har samlet våre beste tips for en sunn og frisk hud gjennom hele sommeren.

Publisert 02. juli 2020
Oppdatert 06. juli 2020
Blogg

1. Bruk solfaktor
– Velg gjerne en solkrem med SPF 30-50 og se etter en solkrem med fysisk filter. Solkremer kan beskytte på 2 ulike måter. Med kjemisk filter og med fysisk filter. Et fysisk filter er ingredienser som heter titaniumdioxide og/eller zinkoxide, dette filteret reflekterer solstrålene bort fra huden din i stedet for å omdanne UV strålene til varme i huden slik et kjemisk filter gjør.

2. Re-Apply! 
– Smør deg minst hver andre time OG etter bad. UVA beskyttelsen i solkrem varer ikke lengre enn to timer, så da må du smøre deg på nytt for å vedlikeholde beskyttelsen.

3. Klær og hatt
– Beskytt deg også ved å bruke klær og solhatt. Dette er spesielt viktig for barn!

4. Antioxidanter
– Et lag med antioxidant-rik krem/gel på huden før solkrem beskytter cellene dine ytterligere mot skadene fra UV strålingen. UV skaper frie radikaler som ødelegger cellene våre, antioxidanter motvirker dette.

5. Siesta
– Ta pauser fra solen mellom kl 12-15 når solen er på sitt sterkeste.

6. After care
– Plei huden med en god fuktighetskrem/after sun etter en lang dag i solen. Har du blitt brent bør du unngå å sole deg til huden har mistet rødheten.

Du er kanskje også interessert i...

5B616939-C51E-4F07-88B5-A0029242EABC

Intervju med tidligere student Thao

Mange av våre tidligere studenter har nå drømmejobben. Les hvordan Thao Kakao opplever sin nye hverdag som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Dream Big - Senzie Akademiet

Viktig informasjon om våre studier

Undervisningen fortsetter hos oss og høsten kommer til å starte som planlagt. Ikke nok med det, vi jobber nå med nye måter å undervise teorien på slik at du i fremtiden vil spare reiseutgifter og reisetid.

shutterstock_51697300

5 gode grunner til å jobbe som kosmetisk dermatologisk sykepleier

Sykepleieryrket kan være noe av det mest fantastiske og givende yrket i verden, uansett fagområde. Å bli en kosmetisk dermatologisk sykepleier har mange fine aspekter ved seg, som gjør det til både givende og interessant å jobbe innenfor denne retningen.