Høgskoleutdannelse for unge og voksne sykepleiere

Mor og datter Solveig og Malin Thomsen fra Stavanger er begge utdannet sykepleiere. Sammen søkte de nye utfordringer innenfor sykepleierfaget, og har fullført videreutdannelsen kosmetisk dermatologisk sykepleier hos Senzie Akademiet og USN i Drammen. Det angrer de ikke på – de fikk jobb hos Stavangers to største kosmetiske klinikker!

Publisert 04. juni 2016
Oppdatert 04. juni 2019
Studenthistorier

 

Solveig og Malin tok utdannelsen kosmetisk dermatologisk sykepleier hos Senzie Akademiet i 2014-2015. – Det var et veldig kjekt år på Senzie Akademiet! Kombinasjonen teori og praksis var spesielt bra, og vi fikk hele veien gode muligheter til å trene på prosedyrer. Dette har gjort at vi føler oss tryggere nå da vi er i arbeid og praktiserer faget, sier Solveig.

Etter endt studie hos Senzie og USN fikk de arbeid i de to største klinikkene i Stavanger, Colosseum og Vital. De mener Senzies etterhvert godt kjente navn i bransjen var en avgjørende faktor da de søkte og fikk tilbud om jobb.

Om studiet sier Solveig: – I første halvdel lærte vi om alt fra hudens oppbygning, hudsykdommer, via ingredienser i hudpleieprodukter, til salgsteknikk. Dette ga et godt grunnlag for å gå over i den kosmetiske delen. Her ble det lagt stor vekt på et naturlig resultat, noe vi likte spesielt godt. Foreleseren Dr. Kieren Bong hadde et utrolig bra opplegg for å lære oss riktig injeksjonsteknikk – «KB 3-step system» – noe vi har hatt mye nytte av i vår praksis. Foreleserne på Senzie er svært dyktige!

Senzie Akademiet holder til sentralt på Papirbredden i Drammen, kun 10 minutter gangavstand fra togstasjonen. – Skolen må være en av landets fineste! Flotte lyse rom, og den ligger nydelig til ved Drammenselva. Vi anbefaler dette studiet til alle sykepleiere som har lyst til å jobbe i kosmetisk klinikk eller starte for seg selv, sier Solveig og Malin.