Fulgte drømmen

Katrine gikk på Senzie Akademiet for å lære mer om hud etter egne hudutfordringer med eksem og sensitiv hud. I dag er hun glad hun fulgte drømmen sin.

Publisert 06. mars 2019
Oppdatert 06. juni 2019
Studenthistorier

 

Jeg heter Katrine Einevoll er 33 år. Jeg har i perioder slitt mye med huden min og vet hvor mye huden har å si for å føle seg vel. Jeg hadde liten kunnskap om huden, noe som gjorde til at jeg behandlet huden min helt feil og gjorde den enda verre.

Etter jeg var ferdig å amme etter svangerskap for snart 10 år siden, var akneutbruddene på det verste. Jeg unngikk sosiale sammenkomster og følte meg helt forferdelig og desperat etter å få de bort. Jeg kom i kontakt med en hudterapeut, og hun satte opp en behandlingsplan for meg. Jeg var med henne ukentlig og gradvis ble huden bedre, men ikke bare med det; humøret ble bedre, jeg fikk mer energi og ble mer sosial. Etter dette fikk jeg også en brennende iver for å hjelpe andre med nettopp dette formålet; Å føle seg vel.

Etter flere år i et kompressorfirma startet jeg på sykepleieutdanningen med et videre ønske om å spesialisere meg innenfor hud. Min mor som også er sykepleier delte interessen med sin egen bakgrunn med hudutfordringer med eksem og sensitiv hud. Hun startet opp Løvenvold Helse og Velvære i Ålesund, samtidig som hun startet på videreutdanningen ved Senzie Akademiet. Jeg fant fort ut at det var veien jeg også ville gå.

Jeg jobbet på klinikken utenom skolen samtidig som jeg kurset og sertifiserte meg innenfor forskjellige behandlinger. Og jeg fortsatte med det en periode før jeg begynte på Senzie for å ha «flere knagger å henge ny kunnskap på».

Gjennom utdanningen har jeg tilegnet meg mye ny kunnskap som vil gjøre meg til en tryggere og mer sofistikert behandler. Det første semesteret med dermatologi var det semesteret som var absolutt mest avgjørende for meg og som er grunnleggende for all behandling av hud. Jeg har lært så utrolig mye av dyktige lærere, forelesere og av gode medelever ved Senzie. Studietiden har gitt meg et nytt nettverk med nye kollegaer landet rundt.

Det har vært utfordrende å sjonglere studier med familie og jobb. Jeg storkoser meg i ukene på skolen. Når jeg er i Drammen som ukependler får jeg god tid til å konsentrere meg om skolearbeid fordi det brukes mye tid til å studere også utenom undervisningstiden.

Jeg er også veldig glad for å få jobbe i en klinikk der jeg får praktisere samtidig som jeg studerer. Og med god hjelp fra familie fikk jeg heldigvis mulighet til å følge drømmen min.