Hien Vo – Egen klinikk i Kristiansand

Hien Vo gleder seg til å dra på jobb hver dag. Men livet som sykepleier var preget av evige nedkuttinger, og hun følte ikke at hun fikk nok tid til pasientene sine. Derfor måtte Hien ta et valg.

Publisert 06. april 2019
Oppdatert 23. september 2019
Studenthistorier

 

Senzie Akademiet ga meg frihet og fleksibilitet i hverdagen

–  På grunn av evig nedkutting, klarte jeg ikke å følge opp pasientene mine så godt som jeg ønsket. Ofte gikk jeg hjem med en følelse av at jeg ikke hadde gjort en god nok jobb, grunnet tidsmangel. Dette ble etterhvert en stor belastning for meg, som ble hovedgrunnen til at jeg valgte å gå videre, forteller Vo.

Hennes ønske for en bedre hverdag var økt frihet og fleksibilitet, muligheten til å legge opp dagene selv, jobbe med friske mennesker og ikke minst ha tid til den gode samtalen med pasientene. 

Studiepoeng og støtte fra Lånekassen

For å kunne oppfylle ønsket sitt, falt valget på å videreutdanne seg på Senzie Akademiet etter tips fra andre som mente Vo burde bli kosmetisk sykepleier. Det at skolen gir studiepoeng og har muligheten for støtte fra Lånekassen gjorde valget om å videreutdanne seg enda enklere.  

– Personlig har jeg alltid vært fascinert av alt som er vakkert, og har hørt at jeg har øyne for detaljer. Etter litt søking på Google fikk jeg opp Senzie Akademiet, og tenkte at dette måtte være en seriøs skole, både på grunn av at det var den eneste utdanning som ga studiepoeng, men også fordi de har et godt opplegg for læring og kompetanse.

– Det jeg likte best med utdanningen var forelesningene med alle de dyktige legene og kosmetiske sykepleierne i bransjen. Ikke bare det, men man får en fot innenfor når man blir kjent med studenter, lærere, leger og sykepleiere fra bransjen, sier Vo. 

Et studie som legger det beste til grunn

Vo er tydelig på at det er én dame som virkelig kan ta æren for at hun har lyktes som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

– Vibeke Sundene ser forbedringspotensialet i alt, og er interessert i å tilby studentene det beste hele tiden. I tillegg jobber hun kontinuerlig med å forbedre utdanningen, noe som er viktig i denne bransjen. 

Videre understreker Vo at det var et høyt faglig innhold med mange gode forelesere den tiden hun gikk på skolen. Det å få god innføring i både teori og praktisk gir et fantastisk grunnlag, for det er viktig at man lærer å praktisere teorien også.

En helt annen hverdag enn vanlig sykepleier

Selv om det til tider kunne bli ganske tøft med å kombinere skole, jobb og familielivet, ville ikke Vo vært foruten utdanningen i dag. 

– Det var til tider mye pendling for min del og noen av modulene var veldig intensive. Pendlingen førte da til at jeg ikke alltid fikk lest like mye etter skolen som jeg ønsket, men på grunn av god oppfølging og hardt arbeid kunne jeg til slutt kalle meg kosmetisk dermatologisk sykepleier, smiler Vo.  

Vo er tydelig på at hun kan takke utdanningen og kunnskapen hun har tilegnet seg gjennom tiden på Senzie Akademiet, for at hun lykkes så bra i bransjen. 

– Man er aldri utlært i dette feltet og man må stadig gå på nye kurs for å følge med på utviklingen i bransjen. Veien hadde vært mye tyngre om jeg ikke hadde hatt min bakgrunn fra Senzie, det er jeg sikker på!

I dag jobber Vo fulltid som kosmetisk dermatologisk sykepleier på egen klinikk, LINJER Estetisk Medisin, som ligger midt i sentrum i Kristiansand. Hverdagen har blitt noe helt annet enn dagene som vanlig sykepleier, og hun ser frem til å gå på jobb hver eneste dag!