Egen klinikk

Hien Vo gleder seg til å dra på jobb hver dag. Men livet som sykepleier var preget av evige nedkuttinger, og hun følte ikke at hun fikk nok tid til pasientene sine. Derfor måtte Hien ta et valg.

Publisert 06. april 2019
Oppdatert 06. juni 2019
Studenthistorier

 

Hien Vo  – Min studieopplevelse ved Senzie Akademiet

Jeg heter Hien Vo og er 32 år fra Kristiansand. I dag eier jeg min egen klinikk ved navnet ”LINJER estetisk medisin”. Før dette har jeg jobbet i 7 år som sykepleier ved Universitetssykehus i Stavanger og Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Jeg elsker å være sykepleier, men på grunn av evig nedkutting, klarte jeg ikke å følge opp mine pasienter. Ofte gikk jeg hjem med en følelse av at jeg ikke hadde gjort en god nok jobb, grunnet tidsmangel. Dette ble etterhvert en stor belastning for meg og jeg valgte å gå videre. Jeg ønsket å ha mer frihet, legge opp dagene mine selv, jobbe med friske mennesker og ikke minst ha tid til den gode samtalen med pasientene, derfor valgte jeg Senzie Akademiet.

Noen hadde tipset meg om at jeg burde jobbe som kosmetisk sykepleier. Personlig har jeg alltid vært fasinert av alt som er vakkert, og har hørt at jeg har øyne for detaljer. Etter litt søking på google fikk jeg opp Senzie Akademiet. Jeg tenkte at dette måtte være en seriøs skole da de er den eneste skolen som gir studiepoeng. Både det og støtte fra lånekassen var hovedgrunnene til at jeg valgte Senzie Akademiet. Det var meget enkelt å søke om plass. Jeg gjorte dette gjennom nettsiden til Senzie.

Det jeg likte best med utdanningen var forelesningene med alle de dyktige legene og kosmetiske sykepleierne i bransjen. Ikke bare det, men man får en fot innenfor når man blir kjent med studenter, lærere, leger og sykepleiere fra bransjen. Det jeg liker best med dama bak Senzie, Vibeke Sundene, er at hun ser forbedringspotensialet i alt, og er interessert i å tilby studentene det beste og jobber kontinuerlig med å forbedre utdanningen.

Det jeg synes var mest utfordrende med studiet var å kombinere skole, jobb og familielivet. Det var til tider mye pendling for min del og noen av modulene var veldig intensive. Pendlingen førte da til at jeg ikke fikk lest like mye etter skolen som jeg ønsket.

Når det kommer til studiets innhold og forløp så skal jeg innrømme at jeg var noe utålmodig under studiet. Jeg er en person som søker etter å lære mest mulig, men i etterkant ser jeg nødvendigheten i alt som ble gjort under studietiden. Teori er ikke alt, man må lære å praktisere teorien også.

Det var et høyt faglig innhold med mange gode forelesere den tiden jeg gikk. Nå har det blitt enda bedre, har jeg hørt.

Jeg kunne ikke ha vært foruten den kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom tiden på Senzie Akademiet. Man er aldri utlært i dette feltet og må stadig gå på nye kurs for å følge med på utviklingen i bransjen. Veien hadde vært mye tyngre om jeg ikke hadde hatt min bakgrunn fra Senzie.

Hien Vo

I dag jobber jeg 100% som kosmetisk dermatologisk sykepleier i min egen klinikk, og gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag!