Dette er «to do» listen din etter Senzie!

Mange har en ide om hva som skjer etter endt studie. Det å etablere seg enten som arbeidstaker eller selvstendig næringsdrivende i bransjen kan være krevende. Mye skal skje på en gang og det kan virke overveldende. Vi vil hjelpe deg på veien og har laget en aldri så liten huskeliste til deg.

Publisert 06. januar 2020
Oppdatert 20. februar 2020
Blogg

Flere av punktene skal vi gå i gjennom i detalj i fremtidige blogginnlegg. Følg med på Senziebloggen fremover for flere nyttige tips.

1. Skaffe deg jobb, om du ikke alt har en som venter på deg

Som ved alle andre utdanninger er det vanlig å legge ut på en søknadsperiode for å skaffe seg jobb etter endt studie. Vår erfaring er at de fleste ønsker seg jobb i en klinikk, men det går også an å jobbe som selger for en leverandør. I tillegg satser flere stort ved å starte egen klinikk innen bransjen. Med andre ord – mulighetene er mange!

2. Starte enkeltpersonforetak (ENK) eller aksjeselskap (AS)

Dette er i grunn et eget kapittel. Her er det mye du bør tenke gjennom før du bestemmer deg. Mange velger ENK når de starter sin egen klinikk, men er det egentlig det beste? Vi skal ta en nærmere titt på dette senere.

3. Finne ansvarlig lege

Dersom du skal drive for deg selv må du ha en ansvarlige lege. Dersom du skal begynne i en etablert klinikk er sjansene store for at de allerede har en ordning med en ansvarlig lege som du også går innunder.

4. Skaff forsikringene du trenger

Alle sykepleiere som praktiserer estetisk medisin bør ha ansvarsforsikring. Denne får du kun gjennom NSF. Dersom du uheldigvis påfører en pasient alvorlig skade i din yrkesutøvelse vil denne forsikringen hjelpe deg. Som driver av et ENK har du ikke de samme rettigheter på sykepenger som en arbeidstaker. Derfor har de fleste som driver ENK en tilleggsforsikring gjennom NAV. Mer om dette finner du snart i et eget innlegg.

5. Skaffe kunder

Har ikke klinikken en etablert kundekrets ventende så blir dette en stor del av din nye jobb. Mange synes denne biten er krevende, hvor skal man starte? Enkelte går rundt med flyers, har kundekvelder, lager kampanjer, bruker sosiale medier aktivt etc.

Et viktig element er lojalitet. De aller fleste klinikker som lykkes har fokus på å få lojale kunder som kommer igjen og igjen. Nøkkelen ligger ofte i god kundeservice, gode resultater og opplevelse.

6. Markedsfør dine tjenester

  • Tenk gjennom hvilke plattformer som er mest gunstig for å nå din målgruppe? Er det sosiale medier, i lokalavis, samarbeid med influencer?
  • SoMe-kanaler blir mer og mer viktig innen markedsføring, og de fleste kommer ikke unna å starte en konto på Intagram, Facebook eller begge. Dette fordi forbrukeren i større grad sjekker arbeidet leverandøren av tjenesten tilbyr før de booker time, på samme måte de gjør før en frisørtime
  • Flere studenter oppretter allerede en konto for seg selv under studietiden. Det kan være lurt og gir det et fortrinn. Vis frem hvem du er, dine verdier, ditt arbeid og bygg en følger skare

7. Lære deg nye produktserier og behandlinger

Sjansen er stor for at klinikken du starter i har en produktserie du ikke kjenner fra før, eller tilbyr behandlinger du ikke er kjent med. Bruk tiden i starten når du ikke har fulle kundelister til å sette deg inn i klinikkens behandlinger og produkter du ikke kjenner til.

8. Gå på kurs

Senzie gir deg grunnpilarene du trenger for å starte, men det er lurt å gå kurs hos leverandørene du skal forholde deg til i klinikk. Det være seg alt fra filler til mesoterapi. Leverandørene tilbyr ofte kurs du eller klinikken din betaler for ved å kjøpe produkter for en gitt sum. Dette er en bransje i stadig utvikling, så det er viktig å holde seg oppdatert!

9. Holde orden på mva/regnskap

  • Dersom du ikke er kjent med regnskap, eller ikke har tid/ ork/ lyst til å sette deg grundig inn i dette kan det være lurt å sette det bort til en autorisert regnskapsfører.
  • Dersom du ønsker å føre det selv finner programmer som hjelper deg i gang, eksempelvis Fiken og Visma.

10. Følge opp kunder

Hvordan gikk det egentlig med kunden etter den peelen? Likte kunder produktene hun kjøpe med seg? Spør da vel!

Du er kanskje også interessert i...

senzie-akademiet-informasjonsmøte-Vibeke-(16)

Informasjonsmøte

Er du interessert i å jobbe vite mer om vår utdanning? Se vårt digitale informasjonsmøte vi hadde på Instagram 5. desember 2022.

Senzie Masters

Få mer praksis med Senzie Masters

Nå lanserer vi Senzie Masters – et videreutviklingsprogram for deg som har tatt videreutdannelse i Kosmetisk dermatologisk sykepleie.

Senzie Akademiklinikk

Vi skifter navn på klinikken vår

Senzie Akademiet har en egen klinikk som heter Senzie Medispa. Nå skifter den navn til Senzie Akademiklinikk.