5 gode grunner til å jobbe som kosmetisk dermatologisk sykepleier

Sykepleieryrket kan være noe av det mest fantastiske og givende yrket i verden, uansett fagområde. Å bli en kosmetisk dermatologisk sykepleier har mange fine aspekter ved seg, som gjør det til både givende og interessant å jobbe innenfor denne retningen.

Publisert 10. mars 2020
Oppdatert 10. mars 2020
Blogg

Derfor har vi listet opp fem gode grunner til hvorfor du bør jobbe som kosmetisk dermatologisk sykepleier:

1. Du bestemmer selv egen arbeidstid

Enten du velger å starte opp klinikk for deg selv eller bli ansatt i en bedrift, vil du i større grad ha mulighet til å bestemme din egen arbeidstid. Klinikker er som regel oppe i vanlige arbeidstider, og du trenger med andre ord å ikke jobbe turnus, helger, helligdager og lange netter lenger.

2. Du hjelper mennesker psykisk

Du hjelper mennesker med å få en bedre selvfølelse og selvtillit gjennom din veiledning og dine behandlinger. Problemer relatert til huden, vårt største organ, som rosacea, akne og andre hudlidelser kan forårsake psykososiale utfordringer, som er noe du vil ha mulighet til å hjelpe pasienter med.

3. En strukturert hverdag med fokus på pasienten

En typisk hverdag for kosmetisk dermatologiske sykepleier er en hverdag i strukturert omgivelser, der du forholder deg kun til en person av gangen. Dette gir deg en stressfri jobbhverdag, samt at du kan gi din fulle oppmerksomhet til en pasient av gangen.

4. Varierende hverdag fylt med verdi

Som kosmetisk dermatologisk sykepleier er ingen hverdag lik, og jobben blir et sted du gleder deg til å gå til. Du vil raskt oppleve nytteverdien du har for pasienten, og muligheten til å følge opp pasienten hele veien fra start samt å bygge en relasjon basert på tillit er givende og motiverende.

5. Et spennende fagområde med kontinuerlig endringer

Du kan gå på kurs og holde deg faglig oppdatert så ofte du selv ønsker og etter hva dine behov er. Det er en kontinuerlig utvikling av teknikker, behandlinger og ny forskning i bransjen. Det gjør det å være kosmetisk dermatologisk sykepleier til et spennende og nyskapende fagområde å jobbe i.

 

Håper du ble inspirert til å finne ut om dette er fagområdet du burde spesialisere deg i – ta kontakt om du har flere spørsmål rundt utdanningen og bransjen.

Du er kanskje også interessert i...

Tora

Intervju med tidligere student Tora Green Matberg

Tora Green Matberg deler sine erfaringer om studie ved SenZie. «Jeg er glad jeg gjennomførte mitt studieår på SenZie. Når man er ferdig på SenZie har man allerede sett og behandlet mye hud, noe jeg vet blir nyttig å ta med seg videre.»

5B616939-C51E-4F07-88B5-A0029242EABC

Intervju med tidligere student Thao

Mange av våre tidligere studenter har nå drømmejobben. Les hvordan Thao Kakao opplever sin nye hverdag som kosmetisk dermatologisk sykepleier.

106585165_1656893874467063_6043409381326044636_n

Hvordan beskytte huden om sommeren

Vi har samlet våre beste tips for en sunn og frisk hud gjennom hele sommeren.